Svensk Maltwhisky

Mackmyra

Mackmyra Svensk Whisky är ett svenskt destilleri grundat år 1999. Destilleriet är inrymt i lokaler i det gamla järnbruket Mackmyra Bruk mellan Gävle och Sandviken.

Mackmyra: År 1999, ett år efter att idén föddes, grundades företaget Mackmyra Svensk Whisky. Senare samma år var alla tillstånd klara. År 2001 var vi framme vid två recept, ett elegant fruktigt och ett med svenskpräglad rökighet. Det är dessa två smaker som kommer att ge innebörd till orden svensk maltwhisky. Doft: Rökig, fruktig med en smörig ton. Smak:Smörig, choklad, russin.

Gotland Whisky: Gotland Whisky bildas 2004 för att producera öns första whisky. I maj 2012 var det premiär för de första dropparna. Den första whiskyn blir en single malt med karakteristisk rökighet. Doft: Rökig. Smak: Rökig.

Gammelstilla Whisky: Gammelstilla Whisky har fått tillstånd att köpa kärl för destillering av alkohol och hade planerat att komma igång med produktion av svensk whisky under senare halvan av 2010. I nuläget ser det dock ut som om produktionsstarten hamnar under 2011.

Smögen Whisky: Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009 och är beläget i Hunnebostrand på den svenska västkusten. Planerna är att få igång en småskalig produktion av rökig whisky med stor karaktär och havsassociationer.

Wannborga Whisky: Wannborga på Öland började producera fruktdestillat och svensk whisky under 2007. De experimenterar med en kolonnpanna, vanligare vid destillering av grainwhisky, snarare än den traditionella konfigurationen mäsk- och spritpanna.

Engelbreks Whisky: Destilleriet som ligger i Nora är i uppstartsfasen och släpper i väntan på egen produktion två typer av Scotch blend i januari 2011. Den ena lanseras under namnet Engelbrekt Scotch Blended Malt (med minst 10 år på fat)

Välkommen

Välkommen till www.singlemaltwhisky.n.nu.

Nyhetsbrev

Ni är välkommna att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Ni får bland annat ta del av de senaste nyheterna och var uppmärksam på våra uppdateringar!

 

Länkar

Allt om whisky

 

Whisky forum

 

Mackmyra

 

Whiskysajten

 

Whisky.com

 

Whiskyguiden.se

 

Gotland Whisky

 

Boxwhisky

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)